some randomness from this one insatiable mind…

Monthly Archives: July 2006

Hye all.. been awhile since my last post.. and tonite im so in =
the mood of uploading pictures to share with all of you… it has been a =
very enjoyable 4-weeks for me.. there were so many things that i’ve done =
for the past 4 weeks.. and there are all very exciting and fun and =
enjoyable and etc.. (infinity)

just spend your time checking em out ok…


<embed name=3D”flashticker” =
pluginspage=3D”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer&#8221; align=3D”9″ =
src=3D”http://widget-a7.slide.com/widgets/slideticker.swf&#8221; width=3D”600″ =
height=3D”475″ type=3D”application/x-shockwave-flash” =
flashvars=3D”site=3Dwidget-a7.slide.com.com&amp;channel=3D72057594038=
516903&amp;cy=3Dun” wmode=3D”transparent” salign=3D”l” =
scale=3D”noscale” quality=3D”high”></embed>


<embed name=3D”flashticker” =
pluginspage=3D”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer&#8221; =
src=3D”http://widget-88.slide.com/widgets/slideticker.swf&#8221; width=3D”600″ =
height=3D”475″ type=3D”application/x-shockwave-flash” quality=3D”high” =
scale=3D”noscale” salign=3D”l” wmode=3D”transparent” =
flashvars=3D”site=3Dwidget-88.slide.com.com&amp;channel=3D72057594038=
518408&amp;cy=3Dun”></embed>


adakah kite sedar atau tidak, bhw semua manusia dikurniakan 2 =
kurniaan yang paling besar sekali dalam hidup kite.. dengan adanya 2 =
perkara ini, maka banyak lagi kurnian2 dr tuhan yg esa dapat kita =
kecapi… dan 2 kurnian tersebut adalah kurniaan kehidupan dan =
kematian…

kalau kita fikir sejenak, tanpa kurniaan kehidupan, maka =
tidaklah kita dapat merasa segala nikmat yg telah Allah sediakan dimuka =
bumi ni.. kalau kita tidak diberikan kehidupan, maka tiada la kita hidup =
bahagia bersama keluarga, maka tidaklah dapat kita merasa kegembiraan, =
kesedihan, kecewa, kejayaan dan banyak lagi.. maka, gunakanlah kurnian =
ini sebaik2nya kerana nikmat di muka bumi hanyalah sementara… kerana =
kurnian kedua merupakan permulaan kepada nikmat2 yg kekal =
abadi..

kurnian kedua adalah kematian.. kematian merupakan penutup =
kepada nikmat2 yg sementara., dan merupakan pintu kepada nikmat2 yg =
kekal abadi… dan terpulang kepada individu masing2 untuk memilih sama =
ada mahu merasa nikmat di syurga atau balasan di neraka.. manusia telah =
diberikan peluang yg secukupnya untuk memilih semasa kurniaan kehidupan =
diberikan…

dan yg paling penting sekali, kite hendaklah tahu bahawa =
kurnian2 tersebut datangnya dr Allah yang esa.. maka kita sebagai =
hamba-Nya hendaklah sentiasa patut dan taat kepada segala perintahnya.. =
oleh itu, marilah kita sama2 gunakan kurnian2 ini sebaiknya… untuk =
memperoleh keberkatan di dunia dan juga diakhirat…

p/s:: first time tulis entry islamik ni.. tak reti pon.. =
hahahaha


aduhh.. siti nurhaliza bakal jadik isteri org dh.. hmmm.. it is =
good to know the real situation… takde la org asyik kuarkan cite and =
gosip2 panas yg bukan2 pasal siti dh… and obviously pengumuman situ tu =
mmg mengejutkan seme peminat2 dan bukan peminat die.. termasuklah kitorg =
kat UK nie.. thanks to the advancement of technology… dapat jugak la =
sampai mesej pengumuman tu on the spot.. opps maybe lagged a few =
second.. well, those IT geeks, find a solution for this lagging problem =
ok.. dun ask me, coz im just a teacher.. hehehe..

neway.. ramai je yg tak puas ati pasal tu… and persoalan =
utama skali ialah, why she chose dato’ k..?? and from that question, =
more and more questions can be derived from it…

ntah la… it seems like a trend for celebrities in malaysia, =
especially female ones, to tie-the-knot with someone with the titles =
like dato’, datuk, datuk seri, and the list goes on…. lepas sorg, =
sorang.. and in my head, aku rase bukan sebab cinta 100%… it is more =
to materials.. duit.. kemewahan… and fame.. and obviously kalau kite =
cakap pasal dato’ etc ni obviously la diorg ade banyak duit kan… leh =
kasi duit yg banyak, leh kasi bungalow besar, leh kasi kete mewah, leh g =
tavel all around the world, leh buat apa saje je la kan.. and bile artis =
ni dh dapat gelaran datim ke datin seri.. obviously diorg dh =
automatically masuk geng2 elite ni kan.. tu je ke yg diorg nak ha..?? tu =
je ke..?? aku pon tak paham pasal mende ni… aku bukan ckp kat sesape.. =
tetapi kalau terkene tu pandai2 la simpan.. huhuhu..

and it seems like duit mengatasi segala2 nya.. the rest tak =
penting….

and yg aku tak puas ati pasal CT and Dato’ K nie.. sbb kenapa =
siti nak kawin ngn someone who divorced his wife just to be with CT..?? =
pelik la… and aku tatau la cite pasal tu rumours or what.. tp, kalau =
betul la kan… takkan CT takleh pk pasal mende ni seme.. takkan la die =
sanggup nk kawin ( rampas, i wud say) dato’ k.. tak takut ke kalau2 =
dato’ k leh buat the same thing to her in future.. mane la tau kan.. and =
td kitorg ade la borak2 pasal ni.. almaklum la.. kes ni sehangat musim =
panas kat sini… kitorg ramai2 pakat setuju yg muke dato’ k tu muke =
GATAL!! iskhh.. mati aku kalau dato’ k bace blog nie.. hahahah…. tapi =
tu yg kitorg leh nampak la.. gatal ke tak tak tau la kan… huhuhu =
😛

neway… ckp pon tak gne.. org dh nk kawin 21/8 nie.. so semoga =
bahagia ke akhir hayat…. and aku rase la.. semenjak 2 menjak ni kan… =
blog aku asyik cite pasal kawin je kan..?? hahahaha…


<p>haha… dh makin ramai dh kawan2 aku nak kawin.. iskh.. dh =
besar panjang diorg ek… dh nk naik jinjang pelamin dh.. aduhh… =
matang gle la kawan2 aku ni skg… aku jugak still muda remaja.. tak =
pikir pon nk menamatkan zaman bujang dlm mase terdekat… bak kate mak =
aku la kan.. &quot;diri sendiri pon still tak tertanggung, nak =
tanggung anak org!&quot;.. hehehe… betul tu mak…</p>

<p>tapi neway, buat kawan2 aku yg nk kawin tu.. please dun kawin =
yet.. think about it over and over again.. bagi la masa untuk berfikir =
smp end of next year.. by that time, kalau still korg takleh nk decide, =
kawin terus pon takpe.. sbb mase tu aku dh balik mesia… leh la aku dtg =
kenduri korg.. br best sket kan…?? huhuhu… apa2 pon, selamat =
pengantin baru.. semoga kekal bahagia ke akhir hayat… bukan setakat =
anak cucu je… tp sampai selama-lamanya… waaa… terharunye korg dh =
nk kawin… nnt kite takleh la nk kuar sesama… tgk movie sesama.. =
makan-logy sesama.. bluffology sesama… huhu..</p>

<p>waaa… esok dh start kelas dh.. tanakkkkk… nk cuti lagi… =
nk cuti lagiiiiii… hehehe… jap g aku akan berjalan2 ke lands end.. =
penghujung UK… somewhere in Cornwall… best tempat ni.. n cuaca kat =
sini pon best.. sun shines so brightly… therefore, nk amik gambo pon =
comeyyyy!!!</p>