some randomness from this one insatiable mind…

Monthly Archives: October 2005

Advertisements

It has been ages since the last time i updated my blog.. =
actually i kinda hate this friendster’s blog cause it takes longer times =
to process my entries comparing to other blog sites..

Ramadhan comes again.. and i am very grateful to God, Most =
Graceful and Most Gracious for giving me another chance to be in this =
holy month.. it shows that God still love me, eventhough i’m not a good =
follower.. but, i will try my best to be one… hopefully i’ll reach =
that soon..

dh masuk 7 hari dah umat Islam berpuasa, and many of us not =
quite realize that.. terase mcm baru 2 3 hari je pose.. begitu cepat =
masa berlalu.. aku mmg tunggu-tunggu sangat bulan nie, bukan sbb boleh =
sambut raye lepas abes berpuase, tp kerana ganjaran yang akan diperolehi =
kalau aku banyak beribadah.. aku mengaku yang aku ni banyak buat dosa… =
aku akui kesilapan-kesilapan yana telah aku lakukan pada diri aku =
sendiri, agama aku, keluarga aku, kawan-kawan aku.. dan banyak lagi la.. =
sbb tu la aku tunggu bulan ramadhan nie, semoga Allah kurniakan rahmat =
kepadaku, bukakan pintu hati aku ke arah jalan yang benar..

kalau tahun lepas, aku semayang terawikh kat bilik je.. tapi =
sekarang aku dh pergi ke surau.. and itu satu perubahan yang besar jugak =
la yang aku boleh rasakan.. and aku harap sgt yang aku akan stay macam =
nie.. tp korg jgn la tgk org pergi surau tu org yang baik2… org yang =
amalkan ajaran islam yang betul.. sbb skg nie, g surau satu trend je.. =
especially awal2 bulan ramadhan.. pergi surau ramai-ramai.. and aku =
still ingat first nite smyg terawikh.. tak pernah boys penuh 5 saf.. =
biase 2 saf pun susah nak penuh.. tp malam tu penuh.. Alhamdulillah.. tp =
skg.. tgl 3 saf je… aku tatau ape dh jadi.. tp harap2 dorg tu smyg =
jugak.. and ade la sorg mamat tu, muke alim n nampak mcm baik gile.. tp =
aku tatau la die tu salah pilih kawan ke pe.. die kenal la ngan sorg =
minah nie ( budak cohort aku).. siap leh tarik2 pipi lagi tuh.. iskh2.. =
aku pun tak buat cmtu tau..

hehe.. skg aku dh tak kuar pakai seluar pendek yg aku biase =
pakai tu.. aku try my best untuk tak pakai suar pendek… aku siap lipat =
n letak kemas2 dlm loker, so that aku tak perasan kewujudan seluar tue.. =
hehe.. kalau dulu, aku g common room pakai suar pendek je.. tp skg aku =
dh jage2 supaya aku tak pakai suar pendek lagi. sebenarnye aku dh lame =
nak buang tabiat pakai sur pendek nie.. tapi susah la.. macam isap rokok =
la.. mmg nak berenti tapi susah (aku tak isap rokok ek..).. huhu.. =
mintak2 aku leh buang tabiat tue..

k la.. perut dh berbunyi.. tp kene sabar je la.. sbb ni br =
tengahari lambat lg nak buak pose.. hehe.. pe2 pun jangan la membazir =
beli makanan banyak2 for berbuka pose.. aku jamin korg takkan abes =
punye.,. hehe…